13 Ιαν 2019

Υγιεινές τροφές από ελληνική φύση.

   Στο κείμενο «Οι φυσικοί τρόποι αποτοξίνωσης» αναγράφονται  στην παράγραφο 7 «Θωρακίζουμε τον οργανισμό με αντιοξειδωτικές  βιταμίνες  Ε, C, P. Αυτές οι βιταμίνες βοηθάνε στο ήπαρ να παράγει συνθετική ουσία γλουταθειόνη για να απομακρύνει τις τοξίνες. Τι λαχανικά και φρούτα με αντιοξειδωτικές  ουσίες  υπάρχουν στην  ελληνική φύση;

    Γνωρίζουμε ότι οι βιταμίνες C, E, P είναι αντιοξειδωτικές ουσίες. Η βιταμίνη P είναι μια σειρά ουσιών που ονομάζονται βιοφλαβονοειδή,  όπως ρουτίνη, κερσιτίνη κ.α. Ο βασικός ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών είναι η προστασία και η ανάπτυξη των κυττάρων και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
    Οι βιταμίνες προστατεύουν τη επιδερμίδα και γενικά τον ζωντανό  οργανισμό μας  από τις ελεύθερες ρίζες, που σχηματίζονται από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Μεγάλη παρουσία των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας συμβάλλει στην γρηγορότερη  γήρανση του.  Η γήρανση  φαίνεται από την ξηρότητα της επιδερμίδας, απώλεια μαλλιών και την εμφάνιση των υπερβολικών  ρυτίδων. 
    Όλα τα λαχανικά και τα φρούτα  της ελληνικής φύσης τα οποία παρέχουν  βιταμίνες C, E, P είναι αντιοξειδωτικά.
    Πιο μεγαλύτερη ποσότητα της  βιταμίνες C μας προσφέρει ο καρπός του
Λεμονιά
δένδρου λεμονιού. Ο καρπός χρησιμοποιείται κυρίως σε μορφή του χυμού. Ο χυμός του λεμονιού περιέχει περίπου 5% κιτρικό οξύ, το οποίο δίνει στα λεμόνια τη χαρακτηριστική ξινή τους γεύση. Θα σας εκπλήσσει, φίλοι μου. Παρόλο ότι το λεμονί έχει ξινή γεύση, αλλά το περιβάλλον του χυμού είναι με από
pH 2 μέχρι 3, δηλαδή  το όξινο περιβάλλονΤο λεμονί έχει ξινή γεύση και  το περιβάλλον του χυμού είναι με pH από 2 μέχρι 3, δηλαδή  το όξινο. Υπενθυμίσω, όταν pH από 2 έως 7 λέμε για όξινο περιβάλλον, pH 7-8 ουδέτερο και pH 8-14 – βασικό ή αλκαλικό.

.
     Τα πορτοκάλια, ακτινίδια, μούρα, μήλα, ρόδια, ο μαϊντανός, το λάχανο, μπρόκολο, μαρούλι αποτελούν σημαντικές πηγές από  αντιοξειδωτικές  ουσίες και φυτικές ίνες που μειώνουν τον κίνδυνο των ασθενειών, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη γρηγορότερη γήρανση τους. 

      Μην ξεχνάμε, ότι ο τρόπος της καλλιέργειας  των λαχανικών  και  φρούτων πρέπει να είναι βιολογικός, χωρίς τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Όμως, τηρούν οι αγρότες τους  κανόνες για τις βιολογικές καλλιέργειες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου