Καρκίνος

 Η υγεία είναι στα χέρια μας.   Μάχη κατά του καρκίνου.

                     Η φύση έχει τη δύναμη, εμείς  την επιλογή!

      Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο καρκίνος δεν είναι ούτε κληρονομικός, ούτε μεταδοτικός. Τα κύτταρα ενός ζωντανού οργανισμού ζούνε κάποιες συγκεκριμένες ώρες με δικό τους λειτουργικό ρυθμό. Ο κύκλος ζωής του κυττάρου είναι ως ακολούθως: το κύτταρο αναπτύσσεται, ωριμάζει, πολλαπλασιάζεται και πεθαίνει. Όλο αυτό συμβαίνει στην κανονική λειτουργία του οργανισμού. Ο καρκίνος προκύπτει όταν στο κυτταρικό κύκλο εμφανίζεται αδυναμία.  Τα κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται εκτός ελέγχου και δεν υπάρχει φυσικός κυτταρικός θάνατος. Γίνεται  η μετάλλαξη των σωματικών κυττάρων (εξαίρεση παρουσιάζουν τα αναπαραγωγικά κύτταρα).

      Ο καρκίνος είναι επικίνδυνος, επειδή ανεξάρτητα, τι όργανο του σώματος νόσησε,  καλύπτει ολόκληρο το σώμα, σχεδόν πάντα. Εάν η νόσος εμφανίζεται στην κυκλοφορία του αίματος, είναι λευχαιμία, στο λεμφικό σύστημα που ονομάζεται λέμφωμα, ενώ στους μύες, οστά, χόνδρους λέγεται σάρκωμα και στα τοιχώματα των οργάνων λέγεται καρτσιόμα.
    Ο  
H. O. Warburg
Henreich
Otto Warburg  το 1931 (1883-1970., βιοχημικός και φυσιολόγος) έλαβε το βραβείο Νόμπελ με την ανακάλυψη ότι στο όξινο περιβάλλον υπάρχει  η μεγαλύτερη δυνατότητα φύτευση των καρκινικών κυττάρων. Ο επιστήμονας  απέδειξε ότι η κύρια αιτία του καρκίνου είναι η κυτταρική αναπνοή, χωρίς το οξυγόνο δηλαδή τα οξείδια των υδατανθράκων, λιπιδίων και αμινοξέων μετατρέπονται σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό. Η αναπνοή χωρίς το οξυγόνο ονομάζεται αναερόβιες συνθήκες.  Οι αναερόβιες συνθήκες στη φύση προκύπτουν μέσα στο χώμα  ή στην σήψη των εκχυλισμάτων. Στην αναερόβια αναπνοή το οξυγόνο αντικαθίσταται με άλλες ουσίες, όπως τρισθενής θειικού του σιδήρου ή νιτρικά ανιόντα. Για παράδειγμα κατά της γλυκόλησης  σε αναερόβιες συνθήκες,  γίνεται η ενζυματική διάσπαση της γλυκόζης και σχηματίζεται το πυροσταφυλικό οξύ. Η ενέργεια αυτή του οξέως, χρησιμοποιείται για την κυτταρική αναπνοή.
       Ο καρκίνος προκύπτει ως αποτέλεσμα του όξινου περιβάλλοντος και  των αναερόβιων συνθηκών. Το όξινο περιβάλλον παρουσιάζεται όταν γίνεται ανισορροπία μεταξύ ανιόντων και κατιόντων,  στον ανθρώπινο οργανισμό  ή στον αέρα γύρω του. Ο δείκτης του οξέως-αλκαλικού περιβάλλοντος  του σώματος πρέπει να είναι ουδέτερος, δηλαδή το pH= 7,45- 7,55. Υπενθυμίζω, ότι το pH από 1 έως 7 λέμε για όξινο περιβάλλον, pH 7-8 ουδέτερο και pH 8-14 αλκαλικό.
     Η μάχη κατά του καρκίνου γίνεται με τη διατήρηση του αλκαλικού περιβάλλοντος στα κύτταρά μας: να πίνουμε το καθαρό και δομημένο νερό με το ισορροπημένο pH (λέμε το «ζωντανό νερό»), να αναπνέουμε τον αέρα με αρκετή ποσότητα των ανιόντων και να τρώμε τα ολοκληρωμένα  τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και πρωτεΐνες  κ.α. πολύτιμες ουσίες. 
     Η ερώτηση που τίθεται είναι, πώς και πού μπορούμε  να βρούμε στις σύγχρονες συνθήκες,  το καθαρό «ζωντανό νερό», τον καθαρό αέρα, και τα τρόφιμα χωρίς λιπάσματα και συντηρητικά.

                1.  Το «ζωντανό νερό» βρίσκουμε σε πηγές στην φύση: στα βουνά και δάση.Το νερό είναι πηγή ενέργειας και ζωής! 

nanofilter  Vivoverde
   Στις πόλεις  χρειαζόμαστε ειδικά φίλτρα του νερού για να παραλάβουμε το πόσιμο νερό, καθαρό, άχρωμο, άοσμο, δομημένο  και δροσερό και να έχει ελάχιστα χρήσιμα ίχνη των οργανικών ουσιών, όπως  των μικροοργανισμών και ανόργανων αλάτων. Όταν το νερό είναι δομημένο, με ουδέτερη οξύτητα  pH, με αρνητικό φορτίο και με χαμηλή επιφανειακή τάση, τότε  είναι «ζωντανό νερό» και γίνονται καλύτερες μεταβολικές διεργασίες στα κύτταρα του οργανισμού μας.

    Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την ποιότητα του νερού στο  blog μου για το νερό και nanofilter  Vivoverde  www.nanofiltr.blogspot.com 
             

    2.   Τον καθαρό αέρα.   Όλοι γνωρίζουμε ότι στις θαλάσσιες παραλίες, ορεινές περιοχές, στα  πευκοδάση, ο αέρας είναι πιο καθαρός. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η σύνθεση του αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιβαλλοντική κατάσταση σε συγκεκριμένη περιοχή (το μικροκλίμα της περιοχής). Τα στοιχεία, στην ατμόσφαιρα της Γης είναι παντού  τα ίδια: άζωτο, οξυγόνο κ.α. Τι όμως ξεχωρίζει την ατμόσφαιρα στις πόλεις από τον αέρα στις ορεινές και θαλάσσιες περιοχές;
Ιοντοθεραπεία δίνει θετικό αποτέλεσμα!

     Η νέα μέθοδος κατά του καρκίνου που ανακάλυψαν οι Ιάπωνες ογκολόγοι είναι ότι τα αρνητικά ιόντα (ανιόντα) βοηθούν στη μάχη κατά του καρκίνου. Η μέθοδος ονομάστηκε ιοντοθεραπεία και βασίζεται στη δράση των αρνητικών ιόντων, τα οποία διεγείρουν την παραγωγή των αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες  εξαλείφουν  τα καρκινογόνα. Η δυνατότητα των ανιόντων δραστηριοποιείται στην «ανανέωση» των κυττάρων. Η Ιοντοθεραπεία δίνει το θετικό αποτέλεσμα  και προέρχεται μέσα από την φύση.
      Τα ποσοστά των ιόντων και μικροβίων μετρούνται σε ένα κυβικό εκατοστό. Έτσι η περιεκτικότητα των ανιόντων σε 1/cm3 στις αίθουσες της πόλης υπολογίζεται περίπου  40-50 μονάδες/cm3, στον αέρα της πόλης 100-200/cm3, στα ανοιχτά πεδία  700-1000/cm3, στις κορυφές των βουνών και στις θαλάσσιες παραλίες βρίσκουμε περισσότερα από 5000/ cm3.
      Οι καλύτερες συνθήκες στη λειτουργεία του ανθρώπινου οργανισμού, υπολογίζεται στα ποσοστά των ανιόντων 1000-1500 μονάδες ανά κυβικό εκατοστό. Τότε ο άνθρωπος παρουσιάζει διπλάσια απόδοση στην εργασία κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι τα ανιόντα στον αέρα έχουν ιδιότητες όπως οι βιταμίνες στα τροφιμά μας. Ως εκ τούτου τα ανιόντα θεωρούνται  «οι βιταμίνες του αέρα» και είναι ένα στοιχείο της μακροζωίας.
     
συσκευή ιονιστή
Καταλαβαίνουμε ότι μόνο με ανοιχτό παράθυρο, δεν θα διορθώσουμε το πρόβλημα του καθαρού αέρα στο δωμάτιο μας. Για να διατηρείται  η κατάλληλη ποσότητα των ανιόντων στον χώρο εργασίας και σπιτιού, στις μεγαλουπόλεως  απαραίτητα, απαιτείται  συσκευή ιονιστή. Ο μηχανισμός παρέχει τα ανιόντα που θα έχουμε το θετικό αποτέλεσμα για την υγεία μας.
       Συμπερασματικά η αναπνοή στον καθαρό αέρα είναι ένας φτηνός και αποτελεσματικός τρόπος  κατά των ασθενειών  βαριάς μορφής. 
     Πώς θα κάνουμε σωστή αναπνοή; Τι είναι ανιόντα, που μπορούμε να βρούμε τα  προϊόντα με ανιόντα; Θα σας ενδιαφέρει, ρωτήστε μας στα σεμινάρια μας.  Επικοινωνία  μαζί μου στην σελίδα «Επικοινωνία».
     3.  Θωρακίζουμε τον οργανισμό με αντιοξειδωτικές τροφές.  Γιαυτό να εμπλουτίζουμε σε όλα τα γεύματα  με λιγότερης επεξεργασίας τρόφιμα και με αντιοξειδωτικές  ουσίες και φυτικές ίνες. Όλα τα λαχανικά και τα φρούτα  της ελληνικής φύσης τα οποία παρέχουν  βιταμίνες C, E, P είναι αντιοξειδωτικά και περιλαμβάνουν τις φυτικές ίνες.  Αυτές οι ουσίες προστατεύουν τον  οργανισμό μας  από τις ελεύθερες ρίζες, που σχηματίζονται από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας και από το στρες. Η μεγάλη παρουσία των ελευθέρων ριζών στον οργανισμό μας συμβάλλει στην γρηγορότερη  γήρανση του. Ο βασικός ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών είναι η προστασία και η ανάπτυξη των κυττάρων και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
     Τα λεμόνια, πορτοκάλια, ακτινίδια, μούρα, μήλα, ρόδια, ο μαϊντανός, το λάχανο, μπρόκολο, μαρούλι αποτελούν σημαντικές πηγές από  αντιοξειδωτικές  ουσίες και φυτικές ίνες που μειώνουν τον κίνδυνο των ασθενειών, προστατεύοντας τα κύτταρα από τη γρηγορότερη γήρανση τους. 
      Μην ξεχνάμε, ότι ο τρόπος της καλλιέργειας  των λαχανικών  και  φρούτων πρέπει να είναι βιολογικός, χωρίς τα χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα. Με την υπόθεση ότι οι αγρότες τηρούν τους  κανόνες για τις βιολογικές καλλιέργειες.  Αναλυτικά περιγράφω τις τροφές στο κείμενο της πρώτης σελίδας «Μακροζωία» Υγιεινές τροφές από την ελληνική  φύση

      Πιστεύω ότι χρειάζεται πάντα η ολοκληρωμένη προσέγγιση και προσπαθώ  να τηρώ τους κανόνες που αναγράφω στο μπλοκ αυτό. Για το  ασφαλές πόσιμο νερό αγόρασα ένα εξαιρετικά  πολύτιμο  φίλτρο του νερού  Nanofilter  VivoVerde. Πληροφορίες στο blog μου «Νανοτεχνολογία».  Αερίζω τα δωμάτια του σπιτιού και τον χώρο εργασίας, φοράω ειδικό βραχιόλι και δαχτυλίδι που παράγουν τα ιόντα και κάλτσες με μίγμα τουρμαλίνης. Ότι αφορά τις τροφές, τρώω τα συμπληρώματα διατροφής με ισχυρές βιολογικές ενεργές πρόσθετες ουσίες, σε μορφή κάψουλας – ΣΔ με ΒΕΠΟ.   Πληροφορίες στο blog στην σελίδα ΣΔ με ΒΕΠΟ.
  
                       Η φύση έχει τη λύση, εσείς  την επιλογή!

      Θα ήθελα να επιστήσω  την προσοχή σας για ένα εξαιρετικό  πολύτιμο φρούτο, την γκραβιόλα –GRAVIOLA. Η Graviola – το τροπικό άγριο δέντρο annona muricata  με υπέροχα δροσιστικά φρούτα φύεται στον Αμαζόνιο. Ο καρπός του είναι το ισχυρότερο αντιοξειδωτικό, πλούσιο σε φρουκτόζη, βιταμίνες, μέταλλα  που θεωρούνται διατροφή της υγείας και μακροζωίας της ανθρωπότητας. Το κύριο συστατικό του είναι η σεροτονίνη,  η ορμόνη της χαράς.  Έχει  την ικανότητα να καταστρέφει 12 τύπους καρκινικών κυττάρων, τα βακτήρια, τους ιούς, τα παράσιτα και τα σκουλήκια. Η ξεχωριστή ιδιότητα της γκραβιόλας είναι η ικανότητα να ξεχωρίζει μόνο τα άρρωστα κύτταρα και να τα καταστρέφει.  Για την πρόληψη του οργανισμού από τον καρκίνο απαιτείται σωστή διατροφή με 2-3 κάψουλες  της γκραβιόλας την  ημέρα ή παράμερα. 
     Θα σας ενδιαφέρει περισσότερες πληροφορίες, ρωτήστε  μας στα σεμινάρια μας.  Επικοινωνία μαζί μου στην σελίδα "Επικοινωνία".

     
Φύση έχει δύναμη, εσείς την  επιλογή!


Graviola- μάχη κατά του καρκίνου

Η υγεία είναι στα
 χέρια μας! 

1 σχόλιο:

  1. Η μάχη κατά του καρκίνου γίνεται με τη διατήρηση του αλκαλικού περιβάλλοντος στα κύτταρά μας: να πίνουμε το καθαρό και δομημένο νερό με το ισορροπημένο pH (λέμε το «ζωντανό νερό»), να αναπνέουμε τον αέρα με αρκετή ποσότητα των ανιόντων και να τρώμε τα ολοκληρωμένα τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ουσίες και πρωτεΐνες κ.α. πολύτιμες ουσίες.
    Η ερώτηση που τίθεται είναι, πώς και πού μπορούμε να βρούμε στις σύγχρονες συνθήκες, το καθαρό «ζωντανό νερό», τον καθαρό αέρα, και τα τρόφιμα χωρίς λιπάσματα και συντηρητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή