22 Μαρ 2020

Βιταμίνη C-Vitamin C

     Οι παράγραφοι από το μπλοκ «Η λύση της μακροζωίας» της σελίδας Αντιοξειδωτικά. 
     
ένα φλιτζάνι του μπρόκολου περιέχει 101mg βιταμίνης C
  Βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ είναι το πιο γνωστό φυσικό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη C διατηρεί την υγρασία των κυττάρων (προστατεύει από αντιγήρανση),  ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί είναι το ισχυρό αντιοξειδωτικό κατά των ελεύθερων ριζών και διαστολή την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Ο ανθρωπινός οργανισμός δεν παράγει από μόνος του τη βιταμίνη C, για αυτό πρέπει να της προσλαμβάνει καθημερινά από την διατροφή του. Το αντιοξειδωτικό- βιταμίνη C σε μεγάλες ποσότητες  να βρούμε στα φρέσκα φρούτα και φρεσκοστιμμένους  πουρέ και τους  χυμούς.  Η ιδιαίτερα πλούσια σε φρούτα με τα αντιοξειδωτικά είναι τα σταφύλια, ρόδι, acai berry, cranberry, ιπποφαγίες,  δαμάσκηνα,  βατόμουρα, λεμόνια, γκρέιπφρουτ. Τα λαχανικά με περισσότερες ποσότητας  βιταμίνη C είναι το μπρόκολο, οι κόκκινες  πιπεριές,  το μαρούλι, το μαιδανο. Μια μερίδα τις κόκκινες  πιπεριές περιέχει 180-190 mg βιταμίνης C, ένα φλιτζάνι του μπρόκολου περιέχει 101mg. Τρώμε καθημερινά τα λαχανικά αυτά; Οι ποσότητες της  βιταμίνης στα φρούτα περίγραψα στην σελίδα Αντιοξειδωτικά  στο μπλοκ «Η λύση της μακροζωίας» εδώ

    Στο επόμενο  κείμενο θα αναλύσουμε πιο επαγγελματικά και επιστημονικά την ελληνική παροιμία "Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα."Μια γνωστή παροιμία, που είναι και τόσο αληθινή;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου