23 Μαρ 2020

Χρησιμότητα του ελληνικού καφέ.

 Η λέξη qahwa (κάουα) σημαίνει....  «Ο καφές πρέπει θα είναι γλυκός όσο τη αγάπη, μαύρος όσο τη νύχτα, και ισχυρός όσο το θάνατος»- λένε στην Ανατολή.

      Κείμενο από την σελίδα ΚΑΦΕΣ του μπλοκ. Ο καφές σήμερα είναι το πιο δημοφιλές ρόφημα στον κόσμο. Καταναλώνονται περισσότερα από.... Περίπου το 80% του πληθυσμού πίνουν καφέ. Σήμερα ο καφές βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη λίστα των προϊόντων. 
Ο καφές γλυκός όσο την αγάπη. Βίντεο
                Πόσο χρήσιμος  είναι ο ελληνικός καφές για τον άνθρωπο;
  Ο κόκκος του καφέ περιέχει πάνω από 200 ουσίες: αλκαλοειδή (καφεΐνη), πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φαινολικές ενώσεις, μονό -και δυσακχαρίτες, λιπίδια, οργανικά οξέα, αμινοξέα, ανόργανα στοιχεία και άλλα διάφορα συστατικά. Μετά από μια ετήσια ερεύνα τους 126 000 ανθρώπους,  που έγινε  στο Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οποίοι κατανάλωναν δύο φλιτζάνια  καφέ την ημέρα, διαπιστώθηκε, ότι καφές  έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο της νόσου  Αλτσχάιμερ, της νόσου Πάρκινσον, την καρδιακή νόσου, διαβήτη τύπου 2 και τις κίρρωσης του ήπατος και της αρθρίτιδας. 
     Ο καφές  είναι τονωτικό ρόφημα, που  βοηθά.... Σε γενικές γραμμές, τα πάντα πρέπει να είναι με το μέτρο. Καφές είναι ένα όξινο προϊόν, pH = 5,0. Το ρόφημα έχει διπλό αποτέλεσμα: σε μικρές δόσεις τονώνει τον οργανισμό, σε μεγάλες μπορεί να έχει  καταθλιπτική επίδραση...  Το πεπτικό σύστημα αντιδρά θετικά στο καφέ: λόγω της δράσης των οργανικών οξέων, που περιέχει ο καφές.  Αν πίνουμε  ένα φλιτζάνι καφέ  πριν από ένα γεύμα,.... Πίνοντας ένα φλιτζάνι καφέ μετά το γεύμα,.... Μετά από μισή ώρα προέρχεται τη επερχόμενη αύξηση της οξύτητας του στομάχου. Ωστόσο, απαγορεύουν τον  καφέ στους ανθρώπους  με γαστρίτιδα και έλκος του πεπτικού συστήματος και υπέρθηροιδη.
     Στο σημερινό ρυθμό της δραστηριότητας ....   Το κείμενο από την σελίδα ΚΑΦΕΣ του μπλοκ. Καλλιτεχνικό βίντεο με ελληνικά τραγούδια την εικόνα.  Καλή υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου