12 Ιουλ 2017

Κράνμπερι

Η φύση έχει λύση, εσείς- την εππιογή

κράνμπερι, cranberry












     

Γιατί επιβάλλεται να τρώμε κράνμπερι!  Ο λόγος για το κράνμπερι με το πορφυρένιο τους χρώμα, που όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τις θετικές του επιδράσεις για τον οργανισμό μας.
Σε αντίθεση με το μέγεθός του, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, που προστατεύουν από τον καρκίνο, ενισχύουν την καρδιά και προλαμβάνουν λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

      Το κράνμπερι αποτελούν σαν τράπεζα θρεπτικών συστατικών: πολύ καλή πηγή βιταμινών C, Κ και Ε, μαγγανίου και φυτικών ινών. Ενδεικτικά, μισό φλιτζάνι χυμού περιέχει 6,65 mg βιταμίνης C, 2,30 γρ. φυτικών ινών, 0,18 mg μαγγανίου, 2,55 mg βιταμίνης Κ και 0,60 mg βιταμίνης Ε, ενώ δεν ξεπερνά τις 23 θερμίδες.Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσια σε προανθοκυανιδίνες, φλαβονοειδή, φλαβονόλες, ελαγικό οξύ, χλωρογενικό οξύ, κερκετίνη, μυρισετίνη και άλλες ουσίες, οι οποίες στο σύνολό τους είναι ενώσεις με αντιοξειδωτική δράση έως και πέντε φορές ισχυρότερη από αυτή των βιταμινών C και Ε.
    Το κείμενο για την σελίδα Αντιοξειδωτικά του μπλοκ Η λύση της μακροζωίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου